Περιστροφή και απώλεια: Η πραγματικότητα του pokiesΈνα κομμάτι της διασκέδασης, ή σχεδιαστεί για να εξαρτηθείτε; Ο John McCrone παίρνει έναν οδηγό για να παίζει το pokies.

Ο Robyn με ωθεί να πάω γρηγορότερα, με τη φωνή της να είναι ένα στραγγαλισμένο μίγμα ενθουσιασμού και απογοήτευσης: “Έλα, είσαι πολύ αργός, απλά πιέστε το αιματηρό κουμπί”.

Είναι το απόγευμα της Δευτέρας στο Glenbyre Tavern στο Bromley, Christchurch. Είμαστε στην αγαπημένη της μηχανή pokie, Show Me The Money. Δείξε μου το κορόιδο, περισσότερο.

Ήταν αυτό το μηχάνημα που έφερε τον Robyn Hayward στο χείλος της απώλειας του σπιτιού, στο χείλος, σχεδόν, του εγκλήματος, και στο χείλος της οδήγησης πέρα ​​από την άκρη του δρόμου στο Port Hills σε μια ομίχλη από δάκρυα σίγουρα.

Θυμάται την ημέρα πριν από τέσσερα χρόνια.

“Είχα κάνει και πάλι, απλώς θα πήγαινα και θα ξόδεψα λίγα χρήματα, αλλά θα έκανα binged.

“Ήμουν έξω από την παμπ και ήμουν ένα χάος Δεν μπορούσα να δω για κλάμα Είπα ότι το έκανα τόσες φορές, ήμουν αδύναμος, δεν μπορούσα να χτυπήσω αυτό το πράγμα, ήμουν απλώς άχρηστος στην κοινωνία, μπορώ κι εγώ ο ίδιος χαρά-κιρ. ”

Μια κακή περιπέτεια σε ένα βαθύ λοφίο μοιάζει με ένα ατύχημα, εξοργίζοντας την οικογένειά της με κάποια ντροπή. Αλλά την τελευταία στιγμή, σταθμευμένη για να συγκεντρώσει το νεύρο της, ο Hayward τηλεφώνησε αντ ‘αυτού μια 0800 τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για τυχερά παιχνίδια και μίλησε πίσω στη γη.Θυμάται την ημέρα πριν από τέσσερα χρόνια.

Τα Pokies είναι απλά μια διασκέδαση που λένε.

Ο Francis Wevers, διευθύνων σύμβουλος του φιλανθρωπικού σωματείου φιλανθρωπικών οργανώσεων για τις παμπ, όπως το Glenbyre, είναι εκπληκτικά ειλικρινής για αυτό.

Παίξτε τα pokies και θα χάσετε. Κανένας δεν πρέπει να προσποιείται ότι είναι διαφορετικός. Οι αποδόσεις καθορίζονται από το νόμο.

Σύμφωνα με τον νόμο περί τυχερών παιχνιδιών του 2003, για κάθε δολάριο που εισάγετε, επιτρέπεται σε ένα μηχάνημα να επιστρέφει μόνο κατά μέσο όρο 92 σεντς.

Αν και πιο πιθανό το μηχάνημα θα ρυθμιστεί προς την ελάχιστη νόμιμη πληρωμή των 78 σεντ.

Έτσι, χάνοντας εάν παίζετε για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα είναι εγγυημένη.

Ωστόσο, οι Wevers λένε ότι τα pokies είναι μια ψυχαγωγία, μια δικαιολογία για το όνειρο, έναν τρόπο να περάσουν μερικές ώρες και πού είναι η ζημιά σε αυτό; Οι παίκτες πληρώνουν για να διασκεδάσουν σε ένα άνετο περιβάλλον.

Και ω, ένα δίκαιο κομμάτι των κερδών πηγαίνει σε καλές αιτίες.

Το κίνητρο είναι ότι περίπου το ένα τρίτο καλύπτεται από την κυβέρνηση σε φόρους, ένα τρίτο πληρώνει για τις μηχανές, το ενοίκιο, τα έξοδα και ένα τρίτο πηγαίνει πίσω για να χρηματοδοτήσει ένα ευρύ φάσμα κοινοτικών δραστηριοτήτων.

Ελέγξτε τους λογαριασμούς των pokie trusts και υπογραμμίζουν την υποστήριξή τους στην τοπική ομάδα του netball, στο ελικόπτερο διάσωσης, στην κλινική αντιμετώπισης ναρκωτικών ή σε οτιδήποτε άλλο.

Κάποιοι ζήλοι και οι Πουριτάνοι μπορεί να παραπονεθούν. Αλλά τουλάχιστον όταν επιτράπηκα τελικά να φτάσουμε στη Νέα Ζηλανδία, δημιουργήσαμε έναν μηχανισμό για να επιστρέψουμε μερικά από τα cash pokie στις τσέπες από τις οποίες προήλθε, λέει ο Wevers.Και ω, ένα δίκαιο κομμάτι των κερδών πηγαίνει σε καλές αιτίες.

Άλλοι, όπως το Ίδρυμα Προβλήματος Τζόγου και τα Κέντρα Οράσεως Στρατιάς Σωτηρίας, το βλέπουν διαφορετικά. Pokies είναι η κοκαΐνη ρωγμών παιχνιδιού που λένε.

Πρόκειται για κακό μηχανήματα σχεδιασμένα από ψυχολόγους για να πάρουν τα άγκιστρά τους μέσα σε σας, τα φώτα που αναβοσβήνουν, τα περιστρεφόμενα πηνία, τα μικρά σφυρηλάκια, τους blurts και τους σπασμούς της μουσικής, μετατρέποντας τους παίκτες σε ζόμπι, αποκορώντας χρήματα από τα πορτοφόλια τους μέχρι να είναι οικονομικά φλούδες.

Ξέρω ότι 13 τοις εκατό των παικτών είναι υπεύθυνοι για το 75 τοις εκατό των κερδών της βιομηχανίας, ρωτά ο David Coom, διευθυντής του South Island στο Ίδρυμα Τυχερών Παιχνιδιών;

Είναι οι εθισμένοι που κρατούν αυτά τα μηχανήματα στην επιχείρηση.

Οι ιπποδρομίες, η ρουλέτα και άλλες μορφές τυχερών παιχνιδιών μπορούν να προσγειώσουν τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όμως το 88 τοις εκατό των πελατών του ιδρύματος αναζητούν βοήθεια λόγω του pokies.

Πολύ απλά, είναι σε διαφορετικό πρωτάθλημα όταν πρόκειται για τη δυστυχία που προκαλούν.

Και όμως τους επιτρέπουμε. Ίσως επειδή, αντίθετα από έναν αλκοολισμό ή έναν τοξικομανή, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε μόνο έναν παίκτη με προβλήματα και να πούμε, λέει ο Coom.

Θα μπορούσε να είναι εσύ, εγώ, ο γείτονάς σου, το παιδί σου, ο λογιστής σου. Τα εξαφανιστικά χρήματα μπορούν να κρυφτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συνήθως δεν είναι μέχρι που ένα άτομο έχει εκτοξεύσει μια τρύπα που τρελαίνει, να καπνίζει στα οικονομικά του, μέχρι να εμπλακούν οι τράπεζες, οι δικαστικοί επιμελητές και η αστυνομία, ότι φτάνει στο φως η κλίμακα του εθισμού.

Και τότε θα κατηγορούμε τα αδύναμα άτομα, όχι αυτά τα παρασιτικά μηχανήματα, λέει.

Στο Glenbyre, πιέζω το κουμπί στο Show Me The Money και, φυσικά, δεν το βρήκα καθόλου.

Το μηχάνημα έπεσε με το σημείωμα των 20 δολαρίων με εντυπωσιακή ευκολία. Κανένας από τους φίλους σας δεν παίρνει με ένα χώρο στάθμευσης.

Κάποιος έχει σκεφτεί μέσω της εργονομίας.

Αλλά η ποικιλία των επιλογών στοιχημάτων είναι λίγο πιο αινιγματική. Μπορώ να στοιχηματίζω μερικά σεντ ή μερικά δολάρια σε κάθε γύρισμα, ανάλογα με το πόσες γραμμές παίζω αμέσως, το είδος του πολλαπλασιαστή πληρωμών που επιλέγω.

Στην οθόνη ευρείας οθόνης, αναβοσβήνει ένα μήνυμα σχετικά με κάποιο βραβείο τζακ ποτ που θα περάσει στα $ 900. Αυτό μπερδεύει και εγώ.

Άλλο γύρισμα. Νομίζω ότι ίσως κέρδισα κάτι που κρίνω από τους ευτυχείς θορύβους. Ήταν όμως περισσότερο από τα χρήματα των στοιχημάτων που μόλις περάσαμε;

Τα μικρά τσάντες χρημάτων φλας και χορός. Είναι πάρα πολύ κουραστικό, οπότε κλείνω το μέγιστο στοίχημα για να το ολοκληρώσω. Αλλά για τον Hayward, είναι απαίσιο ότι πρέπει να σταματήσω να σκέφτομαι.

Αυτό είναι το όφελος της δαπάνης της για μια δεκαετία, σε stints οκτώ ώρες ή περισσότερο, κολλημένα σε μια καρέκλα μπροστά από μια οθόνη pokie.

Ο Robyn Hayward μπορεί να δει εάν κέρδισα ή έχασε ακόμη και σε 20 δυνατούς συνδυασμούς γραμμών καθώς οι τροχοί πέφτουν στη θέση τους.

Οι κατάλληλοι παίκτες pokie κρατούν το πόδι σκληρό στο πάτωμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με κουμπιά αυτόματης αναπαραγωγής. Δεν χρειάζεται καν να πιέσετε για να ξεκινήσετε.

“Τα μηχανήματα πρέπει να το έχουν, αλλιώς θα πάρετε το στέλεχος του καρπού RSI μετά από λίγες ώρες”, γελάει ο Hayward.

Στο pokie δίπλα μου είναι μια μικρή και ηλικιωμένη κυρία Maori. Βιδώστε όρθιο και καθαρά ντυμένο. Είναι σίγουρα μέχρι την ταχύτητα.

Όπως το ρολόι, κάθε λίγα λεπτά εμφανίζεται το πορτοφόλι του και ένα άλλο νομοσχέδιο αναρροφάται στην υποδοχή.

Τίποτα δεν βγαίνει πάλι. Ωστόσο, φαίνεται μόνο ήπια διαταραγμένη, ένα μικροσκοπικό κομμάτι που αγκάθιζε γύρω από τα μάτια.

Παρακολουθώ το χτύπημα που χτυπά τόσο πολύ ώστε να καλύψει ένα νομοσχέδιο για την ηλεκτρική ενέργεια μιας εβδομάδας εξαφανίζεται στο μηχάνημα.

Δεν είναι μια πλούσια πελατεία, δεν είναι μια πλούσια εμφάνιση pub, είναι αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Αλλά όλα γύρω, δολάρια αποστραγγίζονται όπως το αίμα από μια κομμένη αρτηρία.

Πόσο χάσατε λοιπόν τα χρόνια, ρωτώ τον Hayward; Δεν μπορεί να υπολογίσει. Ωστόσο, ήταν εύκολα εκατοντάδες χιλιάδες.

Αρκετά που κατά τη δουλειά της στην τράπεζα, βρήκε τον εαυτό της να αρχίζει να βλέπει αυτά τα δελεαστικά τραπεζογραμμάτια των χρημάτων των πελατών.

Ποιος φταίει εδώ; Οι άνθρωποι με το πρόβλημα ή τα μηχανήματα που επέλεξαν να παίξουν;

Ο Hayward λέει ότι ήταν ένα καλό κορίτσι από μια χριστιανική οικογένεια. Δεν είχε καμία υπόδειξη ότι μπορεί να είναι ευαίσθητη. Φαίνεται στη ζωή, δεν μπορείτε να προβλέψετε τι θα σας φέρει κάτω.

Όπως και εγώ, βρήκε αρχικά τα κουμπαρά. Για τους φίλους της και την κοπέλα της, έχοντας μια νύχτα στο καζίνο Christchurch, ήταν απλά ένα διάλειμμα από τα τραπέζια τυχερών παιχνιδιών.

“Νόμιζα ότι ήταν βαρετό.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here